Selçuk'ta, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen "Kat'ı" sanatı kursu yoğun ilgi görüyor. Kadınların da yoğun katılım gösterdiği kurslarda, kursiyerler kağıt oymacılığı sanatını öğreniyor ve üretmenin keyfini yaşıyor.

Eğitmen Serdar Atalay'ın verdiği kurslarda, kursiyerler kâğıdı çeşitli şekillerde döverek, çizerek ve şekillendirerek üç boyutlu eserler ortaya çıkarıyor. Kat'ı sanatının terapi özelliği de taşıdığını belirten kursiyerler, kurslara katılarak hem yeni bir şeyler öğreniyor hem de keyifli vakit geçiriyor.

'Etkinlikler Her Sene Gelişerek Değişiyor'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Kat’ı sanatını kursiyerlere sevdiren eğitmen Serdar Atalay, “Yaptığımız etkinlikler her sene gelişerek değişiyor. Sadece kâğıt kullanılarak yapılan bir sanat. Kağıdın değişik şekillerde dövülmesi, çizilmesi, şekil verilmesiyle gerçekçi bir şekilde üç boyuta getirerek ortaya çıkarıyoruz ve ilgi çekici bir form kazandırıyoruz. Sanat eseri haline getiriyoruz” dedi. İki grup halinde toplam 55 kursiyerin katıldığı Kat’ı sanatını Selçuk Belediyesi desteğiyle bugüne kadar 7 kez düzenlediklerini belirten Atalay, “Haftada iki gün çalışıyoruz. 8 Eylül Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nde düzenlenen Efes Festivalinde açık hava sergilerimizi açtık, yapılan sanat eserlerini sergiledik. Amacımız İzmir’in başka noktalarında da sergilerimizi açmak” diye konuştu.

'Kat’ı Sanatı Adeta Bir Terapi'

Kat’ı sanatıyla ilgilenen kursiyer Sevim Bölükoğlu, bu sanatı icra etmenin rahatlatıcı bir terapi görevi gördüğüne dikkat çekerek sosyal çevre kazandıklarını aktardı. Kat’ı sanatına yeni gönül veren kursiyer Hatice Mercan, eğitmenleri Gürsu Atalay ve Serdar Atalay’dan aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını, kurs alırken yaşadıkları heyecan ve resimler ortaya çıktıkça yaşadıkları memnuniyeti anlattı.

Kursiyer Derya Sevinç ise “Ben 2018 yılından beri çok severek eğitim alıyorum. Kat’ı sanatı terapi gibi. Grubumuzdaki arkadaşlarımız ile çok iyi anlaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi/İzmir Olay

Editör: Erdoğan Kan