Ülkemizde sıkça karşılaşılan bir sorun olan tarlada kalan ürünlerin dramına bir çözüm örneği, İzmir'in Tire ilçesinden geldi. Çiftçi Hasan Erdem, aylarca emek verdiği karpuzlarını, aracılardan düşük fiyat teklifi alması üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na bağışladı. 

'Tarlada Kalsın, Hayvanlar Yesin İstedim'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Ürünün aracısız olarak üreticiden alınıp, tüketiciye ulaştırılmasının maliyetleri düşüreceğini ifade eden Hasan Erdem, “Bütün emeğimiz aracılara, komisyonculara gidiyor. Ne çiftçi kazanıyor ne halk kazanıyor. Halk pahalı yiyor, çiftçi bedava veriyor. Buna bir el atılsın, bir çözüm üretilsin. Böyle giderse çiftçilik diye bir şey Türkiye'de kalmaz. Böyle olmaz. Bunun bir an evvel düzelmesi lazım. Hadi bu seneyi atlattık. Seneye de böyle olursa ne olacak? Bütün çiftçi batar, hiç kimse bir şey ekmez” diye konuştu.

Cemil Tugay'dan Bakan Kurum'a Sert Tepki: 'Kutuplaşma Siyaseti Yapmaktan Vazgeçelim!' Cemil Tugay'dan Bakan Kurum'a Sert Tepki: 'Kutuplaşma Siyaseti Yapmaktan Vazgeçelim!'

Mahsulün tarlada kalmasının son derece üzücü olduğunu belirten Erdem, şunları söyledi: “Ben karpuz tarlada kalsın istemedim. Madem istediğim fiyata satamadım o halde hayvanlar yesin daha iyi. Bunun için de Doğal Yaşam Parkı'na bağışladım. Helali hoş olsun.”

Her Biri İçin Özel Menü Hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı'na bağlı İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez de aldıkları mahsulü, soğuk hava deposunda muhafaza ederek park sakinlerinin beslenmesinde kullandıklarını belirtti. Eğrilmez, “Mutfağımızda hayvanların ihtiyaç duyduğu her türlü gıdayı hazırlıyoruz. Zaman zaman vatandaşlar da buraya gıda bağışında bulunabiliyor. Bir çifti ürünlerinin tarlada kalmasını istemedi ve bizimle iletişime geçti. Biz de karpuzları toplayarak mutfağımıza getirdik. Filler, ayılar, su aygırları ve diğer başka hayvanlarımızı bu karpuzlarla besliyoruz. Bu mahsul 10 günlük karpuz ihtiyacımızı karşılayacak” dedi.

İştahla Tükettiler

Park sakinlerinin her birinin kuru ottan çereze, yaş sebze ve meyveden şarküteri ürünlerine, kırmızı ve beyaz ete kadar türlerine uygun şekilde beslendiğini ifade eden Eğrilmez, “Doğal Yaşam Parkı'nda günlük 100 kilogram meyve, sebze ve ot tüketen bir hayvanın yanı sıra 40 gram tüketen hayvan da var. Bunların her birinin nasıl besleneceğini, diyetlerinin nasıl olması gerektiğini veteriner hekimlerimiz ve gıda mühendislerimiz belirliyor. Buna göre bir program hazırlanıyor. Gıda bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız olursa araç göndererek bu ürünleri alabilir ve mutfağımıza getirebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi/İzmir Olay
 

Editör: Erdoğan Kan