Hayatın İçinden

İzmir usulü pişi tarifi... Balon gibi kabarıyor ve asla hamur kalmıyor

Abone Ol

Türk mutfağında en çok tüketilen hamur işlerinden biridir pişi. Pişi hemen hemen Türkiye'nin dört bir tarafında tüketilmektedir. 

Pişi denince akla çoğu zaman göçmen mutfağı gelir. Kuzey Makedonya'da adım başı pişi satan minik dükkanlar bulunur. Kuzey Makedonya'dan Türkiye'ye özellikle de İzmir'e göç eden göçmenler bu lezzetli hamur işini bugün olmuş yapıp tüketmektedir. Pişi kolay gözüken bir tarif olsa da aslında zordur. Zahmet ister pişi yapmak. Pişinin en iyisi mayalı pişidir. Birçok ev hanımı İzmir'de pişiyi mayalı hazırlar. Peki mayalı pişinin tarifi nasıldır? 

İşte mayalı pişi tarifiyle ilgili detaylar

Gerekli Malzeme Listesi

1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz

MAYALI PİŞİNİN TARİFİ

Mayayı ılık süt ile karıştırıp kabarması için bekletin.
Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hazırladığımız hamurun üstünü sera streç ile kapatıp battaniyeye sarın,böyle yaklaşık bir saat beklesin.
Bir saatin sonunda mayalanan hamuru merdane yardımı ile açıp bardak ile kesip kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.

PİŞİNİN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Pişinizi ''Çay, Ayran veya Kefir'' ile servis edebilirsiniz. Pişi tercihen kahvaltıda tüketilmektedir. Dilerseniz beş çayının yanında da atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. 

Kaynaklar: Nefisyemektarifleri.com, İzmirolay.com.tr, Youtube.com