Nohutta zehir tehlikesi! Birçok kişi dikkat etmiyor oysa tehlike çok büyük
Nohut yemeği yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Nohudun faydasını yok etmemek için mutlaka aklınızda bulunsun
Abone Ol
Nohut yemeği pişirirken dikkat edilmesi gerekenler arasında öncelikle nohutların önceden ıslatılması yer alır. Nohutları pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletmek, daha sonra ise taze su ile yıkamak ve süzmek önemlidir. Pişirme esnasında tencerenin altı sürekli kontrol edilmeli ve gerektiğinde su eklenmelidir. Ayrıca nohutları yumuşatmak için bir miktar karbonat eklemek de faydalı olabilir. Baharat seçimi ve pişirme süresi de nohut yemeğinin lezzeti için önemlidir.
Nohut ıslatılmadan pişirilirse, sindirimi zor olabilir ve pişirme süresi uzayabilir. Ayrıca, nohutun içeriğindeki antinutrient maddelerin etkisi azalmayabilir. Bu nedenle nohutun daha kolay pişmesi ve sindirimi için önceden ıslatılması tavsiye edilir.
Nohudu ıslattığımız su yemeğe atılırsa ne gibi zararı olur?
Nohudu ıslattığımız suyu yemeğe eklemek, yemeğin lezzetini ve dokusunu olumsuz etkileyebilir. Nohutun ıslatma suyu, yemeğin kıvamını bozabilir ve istenmeyen bir tat bırakabilir. Ayrıca, ıslatma suyu içindeki bazı besin maddeleri yemeğin lezzetini etkileyebilir. Bu nedenle, nohudu haşlamak için kullanılan suyu döküp, taze su eklemek daha iyi bir seçenek olabilir.
PEKİ NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILMAKTADIR?
Gerekli malzemeler;
2 su bardağı nohut
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Nohut yemeğinin tarifi;
*Nohudu bir gece önceden sıcak suya bırakın.
*Ertesi gün süzüp üzerine temiz su alarak 15-20 dakika haşlayın.
*Daha sonra yağı tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
*Biberi doğrayıp soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin.
*Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
*Son olarak içine nohudu ekleyin.
*Biraz karıştırıp üzerine kaynar suyu ve tuzu baharatları koyun.
*Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Nohudunuz iyice pişince ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
NOHUT YEMEĞİNİN YANINA EN İYİ NE GİDER?
Pişirdiğiniz nohut yemeğinizi ''pirinç pilavı, acı biber turşusu veya lahana turşusu'' ile servis edebilirsiniz.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İzmir Olay sitemize
abone olun.