Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Açık Mikrofon Gençlik Buluşması’nda gençlerin etkileşim içinde olabilecekleri faaliyetler hakkındaki soruları içtenlikle yanıtladı ve festival alanlarından kültür-sanat etkinliklerine kadar birçok konuda fikirlerini paylaştı. Ayrıca, pandeminin turizm anlayışını ve bu doğrultuda Selçuk'ta festivalleri nasıl etkilediğine de değindi. Bir yıl önce Pamucak'ta sadece dört gün içinde 70.000 ziyaretçi olduğunu ve kente ziyaretçi akışını artırmanın önemli yollarından birinin festivalle ilişkilendirildiğini vurguladı. Bununla birlikte Türkiye genelinde festivallerin iptal edildiği bir dönemde, Selçuk'ta müziğin hiçbir zaman susmadığını, bunun valilik ve kaymakamlık düzeyindeki sağlam ilişkiler sayesinde başarıldığını belirtti. Müziğin Türkiye genelinde bastırıldığı bir noktada, Selçuk'un bundan farklı olduğunu gururla ve kararlılıkla ifade etti.

'Selçuk'un Geleceğini Gençlere Teslim Etmek İstiyorum'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Gençlerin sosyalleşme, kültür sanat etkinliklerine katılma, spor yapabilecekleri alanların çoğaltılması gibi konular üzerine kapalı spor salonu ve gençlik merkezi projesini anlatan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Yıl 1999. Ben 18 yaşındayım. 1999'dan beri sanıyorum devamlı olarak her seçim broşürüne giren proje gençlik ve spor merkezi ve kapalı spor salonudur. Her dönem bir şekilde projelere girer. Benim de hayalimdi ama yapmadan gitmeye de niyetim yok. O yüzden ikinci döneme talibim. Bundan sonraki dönem içerisinde gerçekten en çok istediğim şey dediğim gibi 18 yaşımdan beri beklediğim şey. Yani bir kapalı spor salonu ve gençlik merkezi ve kültür merkezini yapıp ondan sonra Selçuk'un geleceğini gençlere teslim etmek istiyorum. O yüzden bol bol genç meclis üyemiz var” dedi.

'Selçuk'u Marka Kent Yapmayı Başardık'

Geçen beş yılda Selçuk’un tanınırlığının hiç olmadığı kadar arttığını belirten Filiz Başkan; “Selçuk'un Saint Jean, Artemis, Efes Antik Kenti gibi birçok değeri var. Bütün bu değerleri Selçuk adı altında bütünsel bir şekilde tanıtacağız dedik. Daha önce de Gökçealan'da festival yapılıyordu mesela ama Gökçealan'ın bir coğrafi işareti yoktu, bir markası yoktu. Daha önce de şeftali şenliği yapılıyordu ama çikolatalı dondurma satılıyordu. Şöyle bir ulusal kanallara baksanız çok uzun zamandan beri buralarda veya daha büyük koltuklarda oturanlar tarafından Selçuk isminin bu kadar sık duyulduğu bir dönem olmadı” diye konuştu.

Pandemi ve ekonomik krizin gençleri ve eğitimi olumsuz yönde etkilese de her zaman dayanışmayla olumsuzlukların üstesinden geldiklerini belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Önümüzdeki beş yılda felaketlerden uzak, birbirine daha çok kenetlenmiş, kentlisine ve gerçekten kentine sahip çıkan bir Selçuk hayalimizdir. Selçuk’u marka kent yapmayı başardık Bundan sonra da dayanışmayla mutlu bir Selçuk yapmak dileğimizdir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi/İzmir Olay
 

Editör: Erdoğan Kan